ComplottheorieDebunk

Vaccineren veroorzaakt autisme, debunked

Wijs de schuldige Aan 

Begin jaren 90 van de vorige eeuw werd er door een aantal hoogopgeleide ouders een oorzaak gezocht voor het feit dat hun kind autistisch was. En die zondebok vonden ze in vaccins. Dit idee wortelde al snel en werd opgepikt door letselschade-advocaten. Die zagen en wel brood in. Op een gegeven moment mengde een advocaat genaamd Richard Barr zich in het verhaal, en hij wist dat hij een wetenschappelijke studie nodig had als bewijs om de rechtszaken te kunnen winnen. Hij moest dus iemand vinden die dit voor hem zou gaan schrijven. Die persoon vond hij in gastro-enteroloog Andrew Wakefield. 

Andrew Wakefield 

Andrew Wakefield

Wakefield had al een artikel gepubliceerd over een door hem uitgevoerd onderzoek naar dikke darm ontsteking en autisme. Hij betaalde Wakefield ongeveer een half miljoen pond om een artikel te fabriceren en in 1998 publiceerde Wakefield een artikel in de Lancet die volgens hem de link blootlegde tussen het BMR-vaccin (Bof, Mazelen en Rode hond) en autisme. Direct nadat hij het artikel gepubliceerd had hield hij een persconferentie waarin hij oproep om de 3 vaccins apart te geven in plaats van tegelijkertijd. Bij deze 3 aparte vaccins, zat ook een vaccin tegen mazelen waarvan hij net het patent had gekocht.

Het onderzoek dat hij deed was in feite frauduleus. Er waren namelijk maar 12 testsubjecten, en dit maakt het onderzoek statistisch gezien betekenisloos. Verder waren alle 12 testsubjecten klanten van de Advocaat Richard Barr. Waarbij bij sommigen kinderen al autisme was vastgesteld voordat ze überhaupt een vaccin hadden gekregen. Ook manipuleerde Wakefield de verkregen data. Het kantoor van Richard Barr betaalde daarna ook nog een aantal onderzoekers uit Groot Brittannië en Amerika om de onderzoeksgegevens te bevestigen.

Studies die naderhand zijn uitgevoerd hebben Nooit de resultaten van Andrew Wakefield kunnen herhalen. Sterker nog deze studies kwamen allemaal tot de conclusie dat er geen link was tussen het BMR-vaccin en Autisme. Het artikel werd dan ook door de Lancet in 2010 weer volledig ingetrokken.

Brian Deer

Jaren later heeft onderzoeksjournalist Brian Deer het hele onderzoek van top tot teen onderzocht en kon daardoor alle frauduleuze data achterhalen. Het artikel werd gepubliceerd in het Britsh Medical Journal. Hierop spande Andrew Wakefield een rechtszaak aan tegen het BMJ en Brian Deer. De rechter wees deze zaak direct af.

De engelse medische tuchtraad

Nadat de General Medical Council haar onderzoek naar Andrew Wakefield had afgerond werd hij schuldig bevonden aan vier beschuldigingen van oneerlijkheid en twaalf gevallen van mishandeling van kinderen met problemen met de mentale ontwikkeling. Op last van de GMC werd Wakefield uit het artsenregister geschrapt.

Andrew Wakefield bleef vol houden dat hij onschuldig was en dat hij zijn strijd niet op zou geven. Brian Deer antwoorde hierop dat als alles klopt wat Andrew Wakefield zou zeggen dat hij dan hem, de sunday Times en de BMJ zou moeten aanklagen en dan zo de rijkste man van Amerika worden.

Bronvermelding:

Capitalresearch.org
The Lancet
De kennis van Nu
British Medical Journal
Wikipedia artikel over Andrew Wakefield

De wereld is verrot

Previous article

Coronavirussen in de 21e eeuw

Next article
Vincent Hofman
Muzikant, Vader, NAH, Vrijwilliger maar vooral levensgenieter

You may also like

Comments

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.