FilmsVan alles en nog wat

Filibus (1915)

Filibus was een vermakelijke film en het krijgt van mij een 7/10. De film was spannend en vol actie, en het was interessant om te zien hoe filmmakers in 1915 keken naar toekomstige technologieën en hoe ze deze verwerkten in het verhaal. zoals bijvoorbeeld een minicamera, maar dan wel met een magnesiumflits.

Filibus was een pionier op het gebied van de sciencefiction en het was fascinerend om te zien hoe de filmmakers hun verbeelding gebruikten om een verhaal te creëren over een vrouwelijke crimineel die het opneemt tegen de autoriteiten en de wet. De film had ook een element van mysterie en intrige, waardoor ik tot het einde geboeid bleef.

Natuurlijk heeft de film ook zijn beperkingen, zoals de beperkte middelen en technologie van die tijd, en soms waren de acteerprestaties enigszins overdreven. Maar toch vind ik dat Filibus een belangrijke film is in de geschiedenis van de cinema, omdat het laat zien hoe filmmakers met beperkte middelen en technologie toch in staat waren om verhalen te vertellen die mensen wereldwijd wisten te boeien.

Al met al zou ik Filibus zeker aanbevelen aan mensen die geïnteresseerd zijn in oude films en de geschiedenis van de cinema. Het is een fascinerende en vermakelijke film die ons een kijkje geeft in de verbeelding van filmmakers uit het verleden.

Jaar1915
LandItalië
Cijfer7

Genemuiden – Oranje route

Previous article

01011001 – LIVE BENEATH THE WAVES

Next article
Vincent Hofman
Muzikant, Vader, NAH, Vrijwilliger maar vooral levensgenieter

You may also like

Comments

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.