Wandelen

Laarzenpad de Wieden

15-12-2019
Het is zondagmiddag de decemberzon staat te schijnen en het is weer eens tijd om er op uit te trekken. Deze keer gaan Dieuwertje en ik naar natuurgebied de Wieden, in st Jansklooster. Het is ongeveer een half uurtje rijden vanuit Zwolle, dus dat is best goed te doen. Tenminste als je direct goed rijd, maar halverwege de route nam ik een verkeerde afslag bij een rotonde. Gelukkig kwam ik er snel achter en kon ik omkeren om de juiste afslag te nemen. Een kwartiertje later dan gepland kwamen we aan op de parkeerplaats bij het bezoekerscentrum de Wieden. Op een wegwijzer stond ook mooi aangegeven waar we naar toe moesten lopen en we gingen op weg.

Toen kregen we de keuze, het vlonderpad van een kilometer of het laarzenpad van 3 kilometer. De zon was al weer weg en Dieuwertje had het koud en begon te twijfelen. Toch maar voor het laarzenpad gekozen en we gingen op weg.

Om bij het laarzenpad te komen moesten we eerst over een mooi bruggetje, wel erg glad dus goed vasthouden. Daarna een klein stukje door het natte wieland totdat we bij het eerste trekpondje kwamen. Inmiddels zijn we er al wel achter waarom het een laarzenpad heet. Als we onze laarzen niet aan hadden gehad hadden we nu al natte voeten gehad, door al dat natte sompige gras ­čÖé

Na het eerste pondje stevig doorstappen, door de modder en het gras. Zo komen we nog een paar meer trekpondjes tegen en genieten erg van de stevige wind. Het is wel koud, maar dat is juist heerlijk. Straks thuis maar een warme kop koffie om weer op te warmen. Onderweg komen we nog een rietsnijder tegen die het overbodige riet probeert weg te snijden. Ik hoop wel dat hij nog hulp krijgt want anders is hij niet klaar voor de lente ..

Na een heerlijke tocht komen we weer terug bij de auto, dieuwerje snel droge kleren aan, want ze is toch wel een keer onderuit gegleden in de modder, en naar huis.

Het Laarzenpad is een echte aanrader, ook in de winter hoor. Ik ben benieuwd hoe het er in de lente uit ziet. We gaan zeker nog eens terug !!

Reünie Psycho de Clown

Next article
Vincent Hofman
Muzikant, Vader, NAH, Vrijwilliger maar vooral levensgenieter

You may also like

Comments

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.