Heerenveen probeert WhatsApp als kanaal

7 Gratis fonts voor minimalistische design
3 juni
Google fonts in jouw wordpress site
10 juni
Laat alles zien

Heerenveen probeert WhatsApp als kanaal

De gemeente Heerenveen is een proef begonnen met WhatsApp als nieuw communicatiekanaal. Vragen aan de gemeente, maar ook meldingen, zijn via dit kanaal aan de gemeente door te geven.

Laagdrempelig

Heerenveen is niet de eerste gemeente die Whatsapp gebruikt; onder andere Terneuzen en Vlagtwedde proberen het kanaal sinds kort ook uit. Voor Heerenveer is het ‘een mooie toevoeging op de andere communicatiekanalen van de gemeente’. WhatsApp is laagdrempelig en wordt gebruikt door veel inwoners, zo is de gedachte. De uitgebreide informatie van de website is ook makkelijk via WhatsApp te delen.

Geen restricties

Volgens een woordvoerster van de gemeente zijn er geen beperkingen aan waar de ‘appjes’ over gaan. Het kan dus een reguliere vraag zijn, maar ook een melding van de spreekwoordelijke losse stoeptegel. Voor de proef is een speciaal mobiel nummer (06-14399559) in het leven geroepen, dat overigens niet is te gebruiken voor gewone gesprekken of voor SMS’jes.

Kantooruren

Over het succes kan de woordvoerster nog niet veel zeggen. “De eerste dag waren er tien reacties, zonder dat we er veel publiciteit aan hadden gegeven.” De proef duurt vooralsnog een half jaar; daarna gaat de gemeente kijken of er voor dit kanaal een vaste plek wordt ingeruimd. De afhandeling van WhatsApp-vragen en -meldingen gebeurt door het klantcontactcentrum – alleen tijdens kantooruren. Heerenveen benadrukt dat er geen privacygevoelige informatie via WhatsApp wordt verstuurd.

bron: Heerenveen probeert WhatsApp als kanaal – Binnenlands Bestuur.

Vincent Hofman
Vincent Hofman
Sinds 1998 bezig met het maken van webpagina's , muzikant en levensgenieter. Ik vertaal veel Engelse artikelen in het Nederlands en zoek het web af voor interessante sites en weetjes. Heb sinds 2013 mijn eigen bedrijf voor web-consulting en web-developement

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: