Dimpact en GovUnited stellen Programma van Eisen Burgerzakenmodules beschikbaar aan Marktplaats BZM van KING

De gemeente Ommen sluit aan bij Dimpact
28 maart
Twaalf tools om een krachtige CV te maken
15 oktober
Laat alles zien

Dimpact en GovUnited stellen Programma van Eisen Burgerzakenmodules beschikbaar aan Marktplaats BZM van KING

Dimpact logo

Dimpact en GovUnited, twee gemeentelijke samenwerkingsverbanden met zo’n 50 deelnemers, hebben gezamenlijk eisen en wensen geformuleerd voor de verwerving van de Burgerzakenmodules (BZM’s) in het kader van het programma modernisering GBA (mGBA). Dit vond plaats in nauwe samenwerking met KING en de Marktplaats Verwerving Burgerzakenmodules.

Het Programma van Eisen (PvE) is opgesteld door adviesbureau M&I/Argitek. KING verspreidt het concept PvE onder alle gemeenten via de Marktplaats van Operatie BRP. Via aanbestedingskalender.nl is het verspreid onder potentiële leveranciers.

Uitgangspunt zaakgericht werken

Belangrijk uitgangspunt in het PvE is zaakgericht werken. Voor generieke functionaliteit, zoals procesondersteuning en dossiervorming, wordt gebruikgemaakt van een zaaksysteem. Het document beschrijft verschillende uitgangsposities:
  • Een gemeente beschikt wel/niet over een ‘generiek’ zaaksysteem.
  • Het ‘BZM-systeem’ is wel/niet inzetbaar als ‘generiek’ zaaksysteem.

Het PvE is derhalve ook nuttig voor gemeenten buiten Dimpact en GovUnited.

Basis voor elk bestek

dimpactlogoHet PvE omvat geen gedetailleerde beschrijving van de aan te besteden opdracht, procedurele aspecten of juridische aspecten. Het document is dus geen volledig bestek, maar kan wel als basis dienen voor een dergelijk aanbestedingsbestek. Het PvE heeft de specificaties zoals beschikbaar op www.modernodam.nl/bzm-specificaties als uitgangspunt genomen. Het Logisch Ontwerp BRP, naar verwachting medio 2013 gereed, zal de definitieve specificaties bevatten (voor onder andere de koppelvlakbeschrijving en gegevenscatalogus). Derhalve heeft dit document als versienummer ‘0.99 (concept)’; op een beperkt aantal onderdelen dient te zijner tijd nog een nadere uitwerking plaats te vinden.

Gemeenten kunnen vrij gebruik maken van het opgeleverde PvE voor de eigen verwerving van Burgerzakenmodules. René Bal (Dimpact) en Arjen Hof (GovUnited) zijn positief over de bijdrage en inzet van de gemeenten binnen Dimpact en GovUnited, KING en M&I/Argitek. “Wij hopen hiermee gemeenten binnen en buiten ons samenwerkingsverband te ontlasten.”

Vincent Hofman
Vincent Hofman
Sinds 1998 bezig met het maken van webpagina's , muzikant en levensgenieter. Ik vertaal veel Engelse artikelen in het Nederlands en zoek het web af voor interessante sites en weetjes. Heb sinds 2013 mijn eigen bedrijf voor web-consulting en web-developement

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: